Скандал. Поругаха нашето знаме в Битоля

За това съобщи Джамбазки, иска реакция

Скандал. Поругаха нашето знаме в Битоля | StandartNews.com

За поредна гавра с българското знаме в Северна Македония съобщи в профила си в социалната мрежа евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Става въпрос за нашия трибагреник в Търговско-икономическото представителство на Генералното българско консулство в македонския град Битоля.

Евродепутатът е изпратил писмо до външния министър Светлан Стоев, в което настоява да осъдим гаврата, а България да предприеме мерки и да поиска гаранции от Скопие, че това няма да се повтори.

"Антибългарската политика и езикът на омразата в Скопие продължават да действат с пълна сила и да дават своите гротескни резултати. И именно те са в основата на поредния престъпен вандалски акт в Северна Македония", изрази възмущението си във Фейсбук Джамбазки.

"В качеството си на европейски представител сезирам и Европейската комисия с настояване за официална проверка и позиция по случая, с която да осъди подобни антидемократични прояви. Защото такива жалки и позорни деяния са типични за Коминтерна, но не и за една европейска държава, каквато Северна Македония претендира да бъде., пише още Джамбазки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай