Сигнал за агитация на чужд език в Столипиново

Сигнал за агитация на чужд език в Столипиново | StandartNews.com

Пловдив. Сигнал за незаконна агитация на чужд език и неправомерно боравене с лични данни е подаден в Районната избирателна комисия в Пловдив, съобщи председателят на комисията Деница Чингарова.

Наблюдатели седели на чинове пред секциите в ОУ "Пенчо Славейков" в кв. Столипиново, събирали личните карти на гласоподавателите и сравнявали данните на хората с тези в избирателните списъци, с които разполагали, съобщи още Чингарова, цитирана от бТВ. В същото време разговаряли с тях на чужд език.

"Наша група отиде на място и установи, че данните са изопачени. Пред училището е имало наблюдатели от фондация "Младежка толерантност", които са разполагали със списъци с имената на улиците на гласоподавателите и са ги насочвали към съответната секция", обясни Чингарова.

По думите й, това е нарушение, тъй като хората са добре ориентирани и никой, освен членове на СИК и полиция, няма право да се меси в изборния процес. В момента 16-та РИК заседава по сигнала и следобед ще излезе с решение. Ще се произнесем за санкциониране, а глобата се налага от областния управител в 7-дневен срок, обясни Чингарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай