Неделя,

Ще продължи ли разделението и през 2021 г.?

От: СТАНДАРТ -
Ще продължи ли разделението и през 2021 г.?
A
A
A

Ще продължи ли разделението в българското общество, което беляза отиващата си година, и през Новата 2021 г.? Отговор на този въпрос даде политологът Васил Гарнизов в интервю за бТВ. Според него разделителните линии ще останат.

През новата година ще продължи линията за и против мерките, като и за и против ваксините, прогнозира политологът.

„Много е динамична ситуацията, много зависи от това Румен Радев ще удържи ли датата на изборите или ще отстъпи, тъй като стратегията на Борисов е да „спихне“ малко това усещане за тревога. Първото тримесечие ще мине под знака на този дебат – да отложим ли изборите или не“, прогнозира Гарнизов.

Определено можем да определим 2020 като година на нестабилност, на протести и на епидемия. Вероятно отиваме към година на избори и година на ваксинация, каза още политологът.

„Бях изненадан, че около март – април, по различни социологически проучвания, 60-65% от българите подкрепяха мерките на правителството. Дали те са били най-правилните и най-навременните спрямо заплахата е друг разговор. Имаше момент, в който се образува мнозинство в подкрепа на едно по-предпазливо човешко поведение“, отбеляза още Васил Гарнизов. Според него обаче свръх мерките са създали усещането за лъжа, за нещо неискрено и неправилно и това сега ще изиграе  лоша шега с ваксините.

По принцип много лесно късаме с доверието към политиците, коментира Васил Гарнизов. „Много е късо пространството и много е тънка нишката на доверието, което нашите сънародници влагат в политици от различен калибър“, посочи той. Според него протестите през лятото са успели да променят в някаква степен заспалото настроение.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички