Петък,

Съюз "Единство" подписа споразумение с ДСБ

От: Администратор -
Съюз "Единство" подписа споразумение с ДСБ
A
A
A

София. Национален съюз "Единство" и ДСБ подписаха споразумение за сътрудничество. Новината бе съобщена от председателят на съюза Петър Славов и съоснователят му и бивш лидер на СДС Мартин Димитров на специална пресконференция. По този начин сдружението се задължава да осигури кандидат - депутати в 41-ия парламент или членове на ръководството, а от своя страна ДСБ трябва да осигури "гражданска квота" за "Единство".

"Уведомихме много хора, сега чрез вас уведомяваме всички". Това каза Димитров по повод въпросите уведомил ли е Надежда Нейнски.

"Единната партия, ясно коя е тя, това е Реформаторският блок и ако "Синьо единство", както вече показа, няма намерение да влиза в Реформаторският блок, ние няма какво да правим в "Синьо единство", защото тази партия беше създадена като един временен субект, който да катализира процеса на създаване на обединена формула за десницата. Ето я обединената формула. С какви мотиви някой може да откаже да участва в нея?", каза Мартин Димитров, цитиран от БНР.

"С документа от днес се потвърждава платформата за развитие на българската десница, подписана от двете организации през януари 2013 години". Това каза на пресконференцията лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Стандарт Нюз припомня, че Национален съюз "Единство" бе сформиран от Мартин Димитров, Надежда Нейнски, Ваньо Шарков и Димо Гяуров. Това стана след разпадането на "Синята коалиция" между СДС и ДСБ.

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички