Росен Плевнелиев с бомба за партията на Радев

Не бива да има избори 2 в 1, смята бившият президент

Росен Плевнелиев с бомба за партията на Радев | StandartNews.com

Политическият проект на Румен Радев отдавна съществува на местно ниво и е въпрос на време да бъде официализиран. Политическата бомба хвърли в ефира на БНТ бившият президент Росен Плевнелиев.

"Този проект съществува. Питайте на местно ниво! Хората ще ви кажат "хората на Радев, хората на Радев, хората на Радев обикалят, ние се сблъскахме с тях, тук и там. Въпросът е кой е правилният тайминг, за да го официализира", посочи Плевнелиев.

"Това, което виждам в момента са напрежения всякакви в много и най-различни посоки. Но ще кажа така - не може, не бива и няма да има избори 2 в 1 с европейските избори", коментира  Плевнелиев.

"Ако има някаква политическа логика останала, ако има чувство за самосъхранение в политическите лидери на евроатлантическите партии, то не бива да има избори 2 в 1 и те трябва да решават своите противоречия по един демократичен начин пред обществото", посочи той.

Според него меморандумът е "безспорно най-лошото, което те можеха да произведат".

"Не се прави така, че вие отнякъде да хвърлите един документ по мейла на някой, който считате, че в следващите 9 месеца трябва да бъде партньор, за да вземе историческото решение България да влезе в Еврозоната. Ако са търсили скандала - те го произведоха сами", категоричен е бившият президент.

Плевнелиев коментира, че синхронът, който демонстрират ГЕРБ и ДПС, не се харесва особено от техните избиратели. Смята още, че ежедневните преговори между ПП-ДБ и ДПС съсипват репутацията на "Продължаваме промяната".

По темата за скандалните разкрития около групата на Нотариуса, Росен Плевнелиев смята, че има опасност от "замитане под килима".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай