Радев с хапливи думи и на 3 март

Честит празник на всички, които не се поддават на манипулацията и ще се качат на Шипка, заяви президентът

Радев с хапливи думи и на 3 март | StandartNews.com

Хапливи коментари по повод отмяната да тържества за 3 март заради коронавируса отправи от Шипка президентът Румен Радев. Честит празник на всички, които не се поддават на манипулацията и ще се качат на Шипка, заяви той.  Държавният глава ще се качи на Паметника на свободата, където ще поднесе цветя в 11 ч. Вчера по препоръка на Националния кризисен щаб за коронавируса официалните церемонии на Шипка бяха отменени. Причина за това освен заплахата от коронавирус бе и невижданата от 10 години втора грипна вълна.

ВИЖ ОЩЕ: Заради коронавируса:Отменят тържествата на Шипка

Достъпът до върха на всички, които искат да се качат, обаче не бе забранен. Хиляди българи, най-вече млади хора са на върха от 6 сутринта. Председателят на НС Цвета Караянчева също се качи на Паметника на свободата, а вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви: "На връх "Шипка" днес ще има официален тържествен ритуал с почетна рота, почетен караул, гвардейски оркестър, ще бъдат отдадени всички почести пред Паметника на свободата"!

Президентът Румен Радев пристигна в град Шипка, където се отслужи благодарствен молебен в храма "Рождество Христово". Именно там той нарече отмяната на официалните чествания на Шипка манипулация.

"България даде принос в световната медицината – изолира два шама на коронавируса. Оказа се че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени, докато щамът на Шипка се оказа много опасен и мероприятията се отмениха. Надявам се със същото настървение управляващите наистина да мислят за здравето на българите. Ако го правеха досега, нямаше да събираме пари за децата от българската Коледа. Честит празник на всички, които не се поддават на манипулацията и ще се качат на Шипка", каза държавният глава.

Тържества не бяха отменени само на Шипка. В Стара Загора няма да се състои традиционното шествие с 300-метровия трибагреник, с който хората обвиват паметника на Самарското знаме.

Радев поздрави всички българи, които носят в сърцата си България и свободолюбивия дух. Президентът ще се качи на Паметника на свободата, където ще поднесе цветя в 11 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай