Радев побесня! Мощна атака по Иван Костов

Какъв е отговорът на преидента за обвиненията

Радев побесня! Мощна атака по Иван Костов | StandartNews.com

Партиите, не президентът, отдавна излязоха извън нормите на Конституцията. Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти критиките към него за узурпиране на властта в  контекста на оръжията за Украйна. 

„Г-н Костов явно е забравил Българската конституция, но ние не сме забравили, че по време на неговото властване, България беше разпродадена на безценица", каза президентът. 

"Не президентската институция, а политическите партии, отдавна излязоха извън нормите на Българската конституция със системния си отказ да поемат отговорност и да съставят правителство. Време е и аз наистина ги призовавам да проявят тази отговорност и да съставят редовно правителство.

В противен случай Конституция ясно казва – президентът е длъжен да назначи служебно правителство, когато партиите не искат или не могат, или ги е страх. Призовавам ги още веднъж да проявят тази отговорност. Не е толкова страшно – служебното правителство показа, че страната може да се управлява ефективно дори по време на най-тежка криза“, смята Радев.

Той продължи с темата за оръжията за Украйна, като подчерта, че българската позиция е ясна и еднозначна.

"Няма да изпращаме оръжия и боеприпаси", посочи Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай