Радев изненада "Промяната". Тежък разговор (ВИДЕО)

Николай Денков върна мандата неизпълнен

Радев изненада "Промяната". Тежък разговор (ВИДЕО) | StandartNews.com

Румен Радев изненада „Продължаваме промяната”. Минута, след като Николай Денков върна неизпълнен мандата за съставяне правителство, президентът заяви:  „Вчера вашите коалиционни партньори от ДБ заявиха, че единственият шанс за правителство е да се стигне до разбирателство между вас и ГЕРБ по приоритети.”.

Ще искам да обсъдим именно това, заяви Радев и помоли журналистите да напуснат залата. Така Асен Василев, Андрей Гюров и Николай Денков бяха принудени да останат в президентството, за да обяснят могат ли да си взаимодействат с ГЕРБ по националните приоритети.  

Списъкът със задачи не получи достатъчно политическа подкрепа, каза Николай Денков  и върна папката с мандата на Румен Радев. Дискусията накъде да се развива България тепърва предстои. Тя не е академично занимание, каза Денков.

Кирил Петков не присъства на връщането на мандата. Формално той е на делото срещу Бойко Борисов, което Петков заведе за клевета. Според политолога доц. Татяна Буруджиева обаче това е политически знак за процесите в „Продължаваме промяната”.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPresidentRumenRadev%2Fvideos%2F746116979766402%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай