Президентът се пазел от клатещия се стол на премиера

Първанов да насрочи референдум за избирателната система очаква Кошлуков

Президентът се пазел от клатещия се стол на премиера | StandartNews.com

София

Столът на Първанов е спокоен, но този на Станишев се клати, защото идват избори. Нормално е президентът да се дръпне, за да не го удари. Това коментира лидерът на “Новото време” Емил Кошлуков по Нова телевизия тази сутрин.

Ако Първанов инициира референдум за мажоритарни избори, той ще стане неформален лидер на 80 на сто от избирателите, тъй като толкова са тези, които искат такава система, подчерта Кошлуков. Той изтъкна, че парламентът и правителството, които също имат правомощия да свикат референдум, няма да го направят, тъй като мажоритарната система не е изгодна на управляващата коалиция, а и опозицията не е склонна на промяна.
Ако сте мажоритарно избран от Силистра, трябва да работите за Силистра, а сега, ако сте верен на Костов, Доган и царя, пак ще ви напишат в листите за следващите избори, даде пример Кошлуков.

Очаквам скоро Първанов да насрочи референдум за избирателната система, каза още лидерът на “Новото време”. Това ще бъде истинският вододел между него и тройната коалиция, подчерта той.

АСН

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай