ПП-ДБ показа кандидата си за кмет на Пловдив

Математикът проф. Ивайло Старибратов е кандидатът за кмет на Пловдив

ПП-ДБ показа кандидата си за кмет на Пловдив | StandartNews.com

Математикът проф. Ивайло Старибратов е кандидатът на "Продължаваме промяната-Демократична България" за кмет на Пловдив. Номинацията му беше обявена на събитие на коалицията в града.

„Пловдив е град с интелигентни, можещи, знаещи и действащи хора и заслужава интелигентен, знаещ, можеш и действащ кмет. Представям ви проф. Ивайло Старибратов, пловдивчанин, който познава града си и има качествата да го ръководи“, обяви заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев, цитиран от бТВ.

Старибратов е народен представител в 46-ото Народно събрание, избран от листата на ДБ в Пловдив. Той е заместник-председател на постоянната парламентарна комисия по образование и наука. Член е на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Старибратов е преподавател във Факултета по математика и информатика към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, катедра Обучение по математика, информатика и ИТ. Има дългогодишен опит в сферата на образованието, като учител и директор, както и като изследовател и анализатор в нея.

През последните 10 години работи усилено за изследване на дигитализация в образованието и администрацията. Член е на УС на „Клъстер ИКТ Пловдив“ и член на УС на Съюза на математиците в България, председател на секцията на СМБ-Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай