Първанов: Протестът носи респект, той не е агресивен

БСП не излъчва сила и честност и това е проблем, заяви още президентът на България (2002-2012 година)

Първанов: Протестът носи респект, той не е агресивен | StandartNews.com

София. "Най-големите скандали в БСП тръгнаха от тесния кръг около председателя. Появи се идея за експертно правителство, която изглежда доста симпатична, но разбрах, че зад това се крие кръг около председателя, който взема решения".

Това заяви президентът на България (2002-2012 година) Георги Първанов пред Нова телевизия в предаването "Всяка неделя".

"Това е кръг от наемници, които имат своите цели и ги реализират сега. Това са хора, които нямат морална мотивация", обясни още Първанов.

"Тройната коалиция имаше един стълб около Царя, имаше един Ахмед Доган, и те държаха да се спазват обещанията. Предполагам, че Доган и сега има отношение по някои решения, но не съм сигурен. Отдавна не сме се чували", заяви още Първанов пред Кеворк Кеворкян.

"Не може да слушаш един Камен Донев, една Божана Апостолова и да не изпиташ респект. Този протест не е гневен, не е агресивен. Но той със своята умереност носи един респект, нещо с което управляващите не се съобразяват", категоричен беше още Първанов.

И посъветва протестиращите да осъзнаят, че без диалог-няма чуваемост. 

"Къде е синята идея, аз чувам непрекъснато за нея. Но в лявото не се говори на новата левица. И присъстивето на младите хора е около 5-6 процента", заяви още Първанов. И заяви, че през последната седмица е имало толкова извинения, колкото не е имало за целия преход.

"БСП не излъчва сила и честност и това е проблем", заяви още президентът.

Преди дни Георги Първанов разпространи остра позиция. С нея президентът в периода 2002-2012 г. обвини партийното ръководство в "безотговорни действия". И поиска спешно свикване на пленум.

"Настоявам за оценка на ситуацията, създадена в резултат на недалновидните, безотговорни действия на ръководството на БСП. Дискусията и оценката на случващото се трябва да се състои в легитимните органи на партията, не в измислени в движение формати", написа Първанов. Според него соцпартията "дължи на обществото честни и бързи отговори на въпросите, които задават не само протестиращите, но и голяма част от българските граждани".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай