Партия МИР поиска Тагарев незабавно да подаде оставка

Според ръководството на МИР е налице престъпление на Тагарев за национално предателство

Партия МИР поиска Тагарев незабавно да подаде оставка | StandartNews.com

Националния изпълнителен съвет на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) поиска министъра на отбраната да подаде незабавно оставка. Според ръководството на партия МИР искането на Тагарев да бъдат заличени 6 паметника на руснаци и партизани от Регистъра на военните паметници в България е поредната провокация от страна на министъра на отбраната спрямо българското общество, която цели да го раздели още по-силно.

„Със своите действия и бездействия Тагарев доказа, че не е български министър, а чужд. Нещо повече – Тагарев има за цел да въвлече България във военния конфликт в Украйна, което е национално предателство и той незабавно трябва да понесе освен политическа, но и наказателна отговорност. Циничното поведение и действия на Тагарев доказват, че той е министър на Украйна, но не и на България и за това незабавно трябва да подаде оставка и да бъде съден за държавна измяна. Налице е престъпление по чл. 103 от Наказателния кодекс, глава Първа, Раздел II, а именно предателство и шпионство“, заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Според него прокуратурата трябва незабавно да се самосезира и на база на събраните доказателства за извършване на престъпление от Тагарев да предприеме всички законови действия за неговото наказание.

„Паметник означава памет и е добре всеки един от нас да почита и да уважава паметта на тези, за които напомня съответния паметник. А народ, който не помни и не уважава историята си, няма бъдеще. Инициативата на Тагарев за изкарването на 6 паметника на руснаци и партизани от Регистъра на военните паметници е инициатива за тяхното разрушаване. Това на практика е поругаване на тяхната памет, което е престъпно деяние. Абсолютно недопустимо е и престъпно да се поругават и унищожават паметници, още повече те да бъде използвани за политически и пропагандни цели. Крайно време е всички българи да се противопоставим на насажданата помежду ни омраза и разделение. Само по този начин ще съхраним и ще запазим не само българската история и памет, но и човешкото и няма да позволим на никого преди или след нас да ги унищожава“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той коментира и инициативата на Тагарев и Денков да се освети сградите на Министерския съвет и на Парламента в цветовете на украинското знаме.

„Само преди два дни цяла България отбеляза 146-тата годишнина от Освобождението на България от турско робство. Рекорден брой българи се изкачиха на връх Шипка да почетат паметта на всички герои, дали живота си за свободата на България. Милиони българи в страната и извън нея също почетоха най-важната ни историческа дата - 3-ти март, която слага началото на Третата българска държава и то след пет века турско робство. Това на практика е деня, който обединява всички истински българи и родолюбци. Това беше деня, в който всички държавни сгради и институции трябваше да бъдат осветени с цветовете на българското национално знаме. За огромно съжаление не видяхме нито Тагарев, нито Денков да поискат и да инициират това, но за сметка на това само седмица по-рано те инициираха осветяването на сградите на Министерския съвет и на Парламента в цветовете на украинското знаме. Това е поредното доказателство, че те двамата не са български министър-председател и министър, а чужди. Това по всички морални норми и закони се нарича и квалифицира като национално предателство“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР настояват сегашното евроатлантическо правителство незабавно да подаде оставка, която Народното събрание да гласува и заедно с изборите за Европейски парламент да се проведат и предсрочни парламентарни избори в България. Според партия МИР само така страната ни ще има шанс да има българско, а не чуждо правителство.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай