Парламентът продължава с второто четене на бюджета

Парламентът продължава с второто четене на бюджета | StandartNews.com

София. Депутатите пак се броиха ръчно, за да съберат кворум. В началото на заседанието се бяха регистрирали само 113 народни представители, групата на ГЕРБ беше в залата, но не се регистрира. Затова председателят на парламента Михаил Миков нареди квесторите да преброят ръчно присъстващите в залата и заседанието започна с участието на 176 народни представители.

Днес в парламента продължават дебатите на второ четене на текстове от Закона за държавния бюджет за 2014 г. Във вчерашното извънредно заседание за пет часа депутатите не успяха да гласуват нито един член от законопроекта.

Като първа точка в дневния ред, преди обсъждането на бюджета, се предвижда да бъдат гласувани на първо четене промените в Закона за хазарта. Дебатите се състояха миналата седмица, но гласуването беше отложено поради липса на кворум. Законопроектът е с вносител депутата от ДПС Йордан Цонев и група народни представители. Промените имат за цел усъвършенстване режима на лицензиране и данъчно облагане на хазартната дейност. За правото да се осъществява хазартна дейност на територията на Република България се предвижда такса, която се определя по един и същи начин за всички местни и чуждестранни лица, получили лиценз за хазартна дейност.

Станалият традиционен блиц-парламентарен контрол ще се проведе в 12.30 ч. Актуални въпроси депутатите ще задават към премиера Пламен Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай