Парламентът остана без кворум, депутатите заети с друго

Междувременно стана ясно, че БСП ще внесат вот на недоверие

Парламентът остана без кворум, депутатите заети с друго | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

Народното събрание трябваше да се събере тази сутрин на първо редовно заседание след местните избори. Депутатите обаче не събраха кворум. Причината - народните представители от ГЕРБ-СДС не присъстваха, ПП-ДБ отказаха да се регистрират, а парламентарната група на ДПС провежда съвещание.

Нов опит за откриване на заседанието беше направен в 9:30 часа, но кворум отново не се събра. Междувременно стана ясно, че БСП ще внесат вот на недоверие срещу правителството още днес в 10 часа. Социалистите са подкрепени от "Възраждане".

Дневният ред на депутатите включваше няколко законопроекта по предложение на "Възраждане", БСП и ИТН. Социалистите внесоха промени в закона за социалното осигуряване. От "Възраждане" имат предложение за промени в Изборния кодекс, а ИТН искат нови правила за свикване на референдум.

Очакваше се да стане ясно и дали Мустафа Карадайъ ще остане съпредседател на парламентарната група след като подаде оставка като председател на ДПС. Мястото му начело на партията до следващата национална конференция поема Ахмед Доган.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай