Паргов: Ще подкрепим Манолова за кмет на София

"Тя се доказа като гласът на народа", посочи още той

Паргов: Ще подкрепим Манолова за кмет на София | StandartNews.com

„Търсим кандидатура за кмет на София извън рамките на БСП, защото София е трудна територия. Категорично бихме подкрепили Мая Манолова”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на БСП –София и член на ИБ на БСП Калоян Паргов. 

„Едва ли мога да гадая социологически какво би се случило, но Мая Манолова се доказа като гласът на народа. Няма да е лоша и ролята й като гласът на софиянци, за да можм да променим всичко това, което ни дразни в София”.

По думите му в БСП търсят кандидатура, която да бъде извън рамките на партията. "София е трудна територия за социалистите. Видяхме, че моделът Радев успя и в София, търсим нещо подобно", посочи Паргов.

„Ситуацията, която се създаде, отклонява БСП от поставените й цели. Оставката на Нинова е факт и е подадена. Конгресът се събира, за да я констатира. Дали може да се случи друг сценарии мога само да гадая”, коментира още Калоян Паргов.

На въпрос дали самият той би се кандидатирате за лидер на партията, той бе категоричен: „Тази въпрос не стои пред мен”.

„Нинова хвърли партията в хаос и сега се чудим какво да правим на 16 юни”, каза още Паргов. По думите му никой не е искал оставката на Нинова, а тя е драматизирала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай