Овации за Яне Янев по пътя към кметския пост

Овации за Яне Янев по пътя към кметския пост | StandartNews.com

Яне Янев не изневери на себе си и по време на откриването на предизборната си кампания като кандидат за кмет на община Сандански. С пламенна и откровена реч лидерът на РЗС вдигна на крака над 500 души в залата на Дома на културата в родния си град.

„Трябва да прекратим стария тип порочно управление, който води към застой и упадък. И да осигурим нов път за нашата община – на икономически просперитет и развитие. Трябва обаче хората масово да гласуват, да не се поддават на страх и провокации", заяви от трибуната Янев, зад който бяха всички кандидати на партията за общински съветници и за кметове.

„Не съм сам. За да реализирам своите идеи разчитам на сериозен и професионален екип. В него са експерти, доказали се в живота хора, тук са лекари, юристи, IT специалисти, бизнесмени, интелектуалци. Ще стигнем до всеки квартал, до всяка фамилия, за да сте сигурни какво ще се случи в нашия мандат, ако ни се доверите. Гарантирам прозрачно и модерно управление, както и създаването на електронна община. Толкова амбициран бях и когато тръгнах от студентската скамейка към моята политическа кариера", увери под аплодисментите на симпатизантите си той. Разкри, че иска за 4 г. Сандански да стане едни от най-добрите градове за живеене в България. „Да можем да кажем: Елате в Сандански и вижте как трябва да се управлява и страната, за да върви напред. Няма човек тук, който да не вярва, че никой не може за затвори вратата пред мен – било представител на ведомство, министерство, правителство, Европейски парламент, Европейска комисия. Целта ми е Сандански да стане директен бенефициент на Брюксел. Да привлечем големи инвеститори, да осигурим икономически растеж и нови работни места. С този силен екип това ще се случи", каза още Яне Янев. Защото не може в 21 век общинският кмет да няма модерен компютър на бюрото си, да не може да звънне на министри и депутати, а да се занимава само с интриги в общинския съвет, със селските кметове и с бизнесмени, които загробиха града, подчерта лидерът на РЗС. Той бе категоричен, че ще разчита и на силна международна подкрепа, тъй като го познават навсякъде. Затова ще успее да реализира дванадесет големи проекта. Създаване на фонд за насърчаване на образованата раждаемост, иновациите и интелектуалния капацитет. Изграждане на модерен здравен център за профилактика, лечение и възстановяване заедно с израелски болници, строителство на спортен парк, на индустриална зона с логистичен център, на общинско тържище със складова и хладилна база. Последните му две идеи са за създаването на общинско горско стопанство, както и разширяване и обновяване на градския парк, където ще се забрани всяко строителство в следващите 20 г.

„Казват, че съм опасен. Да, опасен съм за тази мафия, която за 12 г. загроби Сандански. Ще работим искрено и почтено, за да имаме модерен и проспериращ град. Това ще стане заедно с вас, хората от всички населени места в общината. Искам в новия мандат да виждам по улиците ведри, усмихнати и силни хора с надежда за напредък", завърши емоционалната си реч Янев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай