Вторник,

Отстраняват Филип Златанов

От: Failed to load user -
Отстраняват Филип Златанов
A
A
A

София. Прокуратурата е внесла искане за отстраняване от длъжност на председателя на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

На влизане в съдебната зала, за постъпилия сигнал в Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси срещу президента Росен Плевнелиев, Филип Златанов заяви, че случаят е бил прекратен през 2012 г., защото няма установен конфликт на интереси.

На въпрос - какво означава схемата И.Ф. - ЦЦ - ББ, Филип Златанов каза: "Няма такава схема". "Това са неща, които съм надраскал в даден момент", предаде Фокус.

Филип Златанов каза, че написаното в тефтера му са драсканици, хрумки и записки. Той каза още, че никой не му е нареждал нищо за преписките на комисията.

Състав на Софийски градски съд е отстранил от длъжност председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфилкт на интереси Филип Златанов. Съдът разгледа всички доказателства по делото и прие искането на прокуратурата - Златанов да бъде отстранен от длъжност. Решението влиза в сила незабавно.

Ако има обжалване на решението на СГС, делото ще се гледа на 22 юли 2013 г. в Софийски апелативен съд.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички