Обрат: Татяна Дончева оставала при Манолова

Днес или утре подписват споразумение

Обрат: Татяна Дончева оставала при Манолова | StandartNews.com

Явяваме се на изборите на 11 юли във формата, в който бяхме на изборите на 4 април: "Изправи се.БГ", "Отровното трио" и три партии – "Движение 21" на Татяна Дончева, Движение „България на гражданите“ и ЕНП. Това заяви пред БНТ  съпредседателят на "Изправи се. Мутри вън" Мая Манолова.

Тя бе категорична, че ще бъдат в коалиция с Татяна Дончева и потвърди, че днес или утре ще бъде подписно споразумение. "Нито г-жа Нинова ме е канила в нейната коалиция, нито аз в моята. За последната една година сигурно сме се чули 2 пъти, за да си честитим рождените дни. Това не означава, че не съм в контакт с лявомислещи хора". каза Манолова пред БНТ.

В петък лидерът на БСП Корнелия обяви голяма лява коалиция за вота на 11 юли с АБВ, 'Нормална държава" на Георги Кадиев и с "Движение 21" на Татяна Дончева. В събота БСП подписа споразумения с АБВ и формацията на Кадиев. Очакваше се такова да бъде подписано и с Дончева, но след изчистване на някои подробности.

Подписването на споразумението от страна на Дончева обаче се оказва проблематично, като това си пролича и в нейното интервю пред "Евроком" в петък вечерта.

Там тя разкритикува остро лидера на БСП Корнелия Нинова, че се опитва да направи псевдокоалиция с нови партньори. Според нея новото голямо ляво обединение може да се окаже силно пресилено.„По темата - сме ли в коалицията или не сме в коалицията, това е проблемът. Да се твърди, че правим лява коалиция, ляво-центристка коалиция, широка коалиция, ама тия, с които го правим, няма да са в коалицията, е абсурден. В моите представи е абсурден“,казва Дончева. Преговорите с БСП били във формат партийни ръководства. Имало много проблеми и те не можело да се решат за кратко време. До вторник-сряда трябвало да е ясно какво ще се прави.

В същото време Дончева разкри, че въпросът с партньорството в рамките на сдружението около Мая Манолова „Изправи се! Мутри вън“ още не е закрит.  От думите  на Дончева обаче стана ясно, че "Движение 21“ е поставило ребром въпроса Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. В рамките на деветте работни дни на 45-ото НС те били внесли предложение за промени в правилника, за да се отделят в самостоятелна парламентарна група. След като не успели, се предложили на други две парламентарни групи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай