Нов спортен комплекс и детска градина обеща ГЕРБ в „Меден рудник”

Нов спортен комплекс и детска градина обеща ГЕРБ в „Меден рудник” | StandartNews.com

Многофункционален спортен център ще изникне върху старото пресушено блато в в бургаския комплекс „Меден рудник". Комплексът ще отвори врати до последната спирка на градския транспорт в зона В и е сред приоритетите в програмата за управление на ГЕРБ.

Водачът на листата за общински съветници Димитър Людиев и кандидатите Пеньо Мечков и Веселин Пренеров огледаха на място терена и набелязаха основните стъпки по изпълнението на проекта.

„Комплексът ще бъде разположен върху 12 дка, ще има футболни игрища, тенис кортове и лятна къпалня. Проектът ще бъде изпълнен в следващия мандат на кмета и се надяваме да се получи уникално спортно съоръжение", заяви Пеньо Мечков.

"Тук е предвидено да се изгради и уникално съоръжение за скейтърите. То ще бъде доста по-атрактивно от скейт парка в ж. к. „Изгрев", добави водачът на листата Димитър Людиев. Уникалният скейт парк ще бъде разгърнат на площ от 1000 кв.м, разпределен на зони за начинаещи, напреднали и професионалисти.

„Поемаме ангажимент през следващия мандат проектът да бъде реализиран в тази изоставена част в комплекса. „Меден рудник" заслужава много повече внимание и много повече инвестиции, за да стане привлекателен център за живеене особено за младите хора", каза още Людиев.

Зоната за спорт на открито ще включва футболна комбинирана площадка с размери 44 на 66 м, с настилка от изкуствена трева, която ще може да бъде разделяна с подвижна мрежа на три по-малки игрища. Ще има два корта за тенис с настилка от шамот, игрище за баскетбол/волейбол с акрилна настилка, детска спортна площадка и игрище за футбол с размери 10 на 20 м, с изкуствена трева.

Зоната за отдих и възстановяване ще бъде с три външни стационарни маси за тенис на маса, две за шах и две за дама, един шах с големи фигури, фитнес на открито, пригоден за ползване и от хора с увреждания. Ще се изгради и открит плувен басейн за деца и младежи, с размери 20х10 м, комбиниран с открита площ за гимнастика, както и обходна алея за бягане с дължина 400 м.

Предвидена е и обслужваща сграда, зона за спорт на открито и зона за отдих и възстановяване. В сградата ще бъдат разположени 4 оборудвани тренировъчни зали за борба и бойни спортове, две за групови занимания и една за танци.

Кандидатите представиха и други поети ангажименти, свързани с развитието на комплекса. „Предстои изграждане на нова детска градина, която ще бъде „пасивна", т. е. енергоспестяваща с капацитет 150 деца. Предстои ремонт на спортни площадки в училища, изграждане на ново полицейско управление, което в момента заема съществуваща детска градина, а тя пък ще бъде възстановена за най-малките.

Предстои изграждане на ул. „Кооператор", също на паркинги и градинки. Санирането също е много сериозна стъпка напред", каза Пеньо Мечков.

Тримата кандидати за общински съветници от ГЕРБ посетиха и терена, отреден за детската градина с енергиен клас А. Избраното място е непосредствено до новооткрития плувен комплекс в "Меден рудник". В проекта са заложени три свързани двуетажни корпуса. Планирани са 6 отделни детски площадки за всяка група, игрище за мини футбол и баскетбол, опитна (зеленчукова/цветна) градинка, озеленяване и кътове за отдих.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай