Нинова: Битката за лидерския пост в БСП все още не е започнала

Нинова: Битката за лидерския пост в БСП все още не е започнала | StandartNews.com

Битката за лидерския пост в БСП все още не е започнала. Това заяви в "Денят започва" по БНТ зам.-председателят на ПГ на БСП Лява България Корнелия Нинова. Тя коментира твърденията в медийното пространство, че тя е основният кандидат за лидерския пост на левицата.

Нинова бе категорична, че не е взела решение дали да се кандидатира, стана ясно от думите й. Решението й ще зависи в голяма степен от това дали ще получи номинации от структурите на левицата в страната. Всеки лидер трябва да си поставя една задача – след мандата хората да кажат, че живеят по-добре, отколкото преди това. Всичко останало са средства за постигане на тази задача, посочи Нинова.

БСП е алтернатива на сегашното управление. Те предлагат да се запазят сегашните данъци, ние предлагаме въвеждането на прогресивен данък, те предлагат дуално обучение, ние предлагаме професионално, коментира тя, но не пожела да даде персонална оценка на Михаил Миков.

Във всяка сфера имаме алтернативи. Защо хората не усещат това – вероятно причината е в самите нас, в комуникацията ни с обществеността, а и в отразяването ни от медиите, посочи Нинова.

В перспектива лявото трябва да върви заедно: Не знам кога това ще се случи, защото сега част от тези проекти в момента участват в дясното управление. Смятам, че БСП би трябвало да подаде ръка на тези леви проекти, би трябвало да бъдем водачът на това ляво, коментира още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай