Понеделник,

Николай Николов пита Фандъкова за трамвайния тормоз по "Скобелев"

От: СТАНДАРТ -
1339
Николай Николов пита Фандъкова за трамвайния тормоз по "Скобелев"
A
A
A

Кога ще спре трамвайният тормоз по „бул. „Генерал Скобелев“ и до кога Столична община ще лъже хората, че ще реши проблема с „временното“ трасе. Този въпрос поставя общинският съветник от БСП Николай Николов в питане до кмета на София.

То е породено от сигнали на граждани, живеещи на бул. „Генерал Скобелев“, в пряка близост, по-точно на 3.69 м. до „временното“ трамвайно трасе, изградено над подлеза пред НДК. „Навлизаме в дванадесетата година на това „временно“ трамвайно трасе, което трябваше да бъде в експлоатация до изграждането на II-рия метродиаметър на бул. „Витоша“ и бул. „Патриарх Евтимий“, което отдавна е факт“, припомня Николов.

При извършен оглед на място общинският съветник е установил, че трамваите не спазват ограничението за скорост на движение до 5 км/ч, а в жилищните кооперации определено се усещат и вибрациите, и шума от движението на мотрисите, особено на по-старите модели.

„Този дискомфорт, в който живеят хората, е причинен от Столична община и е абсолютно безобразие, че проблемът с „временното“ трамвайно трасе не е разрешен въпреки всички медийни заявки и обещания през последните години – от 2016 г. досега“, категоричен е Николай Николов.

Той иска да получи отговор кога ще бъде премахнато „временното“ трамвайно трасе, което е в непосредствена близост до жилищните сгради.

Социалистът поставя и въпроса колко време ще траят техническите дейности по премахването на „временното“ трамвайно трасе и на каква стойност ще възлязат.

Николай Николов настоява да стане ясно упражнява ли се контрол, предвиждат ли се санкции за водачите на трамваи, които не спазват ограничението на скоростта на движение на мотрисите от 5 км/ч., както и дали ще има ли компенсации за живеещите в непосредствена близост до „временното“ трамвайно трасе.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички