Назначиха крупие за директор, твърдят от ГЕРБ

Назначиха крупие за директор, твърдят от ГЕРБ | StandartNews.com

Плевен. Човек на ДПС, работил най-вече като крупие и описвач на фишове в Спортния тотализатор, е назначен от двадесетина дни за временен директор на областната инспекция по труда, твърди депутатът от ГЕРБ Владислав Николов. Въпросният Айлян Пашаллъ е от Никопол и е шеф по силата на споразумение, като е командирован от кмета на крайдунавската община. В последните години той заемал там ръководна длъжност.

"Това е маневра за заобикаляне на задължителен конкурс по Закона за държавния служител", заяви Николов, който е титулярът на поста и е в неплатен отпуск до края на мандата на Народното събрание. Депутатът се закани да внесе парламентарно питане дали заместникът му отговаря на условията за тази позиция. "Нас ни обвиняваха,че назначаваме „калинки", а новото правителство уреди ценен кадър, на който държавата е длъжна да плаща командировъчни и квартирни пари всеки ден", подчерта Владислав Николов.

Самият Айлян Пашаллъ, който е на 34 г., не отрече, че е бил крупие, докато е следвал в Свищов, но това е било по заместване. По думите му, той не товари държавата със споменатите разходи и отговаря на всички законови условия за заемане на длъжността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай