МВР прави работна група за скандала с бръмбарите

Няма незаконни подслушвания в служебния кабинет, категорична беше Петя Първанова

МВР прави работна група за скандала с бръмбарите | StandartNews.com

София. Това, което сме си говорили с г-н Сотир Цацаров е в другия доклад и няма да го коментирам. Това заяви вътрешният министър Петя Първанова пред бТВ днес. Тя обаче заяви, че е образувано досъдебно производство. Първанова се надява все пак да няма нарушения. 

Коментарът й беше заради бобмата, която хвърли прокуратурата преди ден, когато стана ясно, че МВР е подслушвало незаконно. Двама служители на МВР вече бяха отстранени от работа до края на разследването.

Обвинителите откриха редица нарушения в начина, по който е използвана техниката за подслушванията. Оказа се, че дори служител се е опитал да заличи доказателства след старта на проверката на прокуратурата.

Докато има процедура, аз ще се въздържа от коментар, говорила съм със служителите, заяви още Първанова.

Тя обясни, че процедурни нарушения не означава наказателно производство. Ще създам работна  група, която да идентифицира къде са пропуските, за да се направят съответните промени, заяви още МВР шефката.

Първанова гарантира, че няма незаконни подслушвания в служебното правителство. 

След атентата в Сарафово има засилени мерки за сигурност у нас, каза МВР шефката във връзка със засилените мерки за сигурност по света след бомбите в Бостън.

По думите й едва в края на разследването ще се разбере дали колегите й от служба ДОТО са извършили престъпление или става дума само за нарушения по служба.

Министър Първанова припомни, че прокурорската проверка е започнала по анонимен сигнал и заяви, че е провела разговори с полицаите, които са разследвани.

Първанова призова да се изчакат резултатите от досъдебното производство, което да установи дали има престъпление.

„Наказателното производство е образувано по прокурорска препоръка, то събира данни и обстоятелства и се надявам в края му да няма данни за извършено престъпление", заяви министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай