Митов: Кабинетът работи България да е пълноценен член на ЕС и НАТО

Митов: Кабинетът работи България да е пълноценен член на ЕС и НАТО | StandartNews.com

"Българското правителство – министър-председателят и всички министри работят ежедневно за това България да бъде пълноценен член на ЕС и НАТО". Това написа външният министър Даниел Митов в социалната мрежа Фейсбук.

"Всички ние сме убедени, че участието ни в тези два наднационални формата разширява инструментите, възможностите и перспективите за реализирането на българския национален интерес. Внушаването на алтернативни пътища пред България, както и поставянето на евро-атлантическия ни избор във фокуса на вътрешнополитическата интрига, обслужва интереси, различни от тези на България", обясни той.

"Демокрацията, сигурността и свободата не са патент на този или онзи политик, а споделеното вярване на моето поколение българи и непосредствена цел на българското правителство", заключва Митов.

"Нагла лъжа и клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания е, ако някой се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС", коментира по-рано днес премиерът Бойко Борисов. Повече четете ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай