Понеделник,

Борисов: Лъжа е, че не сме гарант за членството ни в НАТО и ЕС

От: Администратор -
A
A
A

Нагла лъжа и клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания е, ако някой се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС. Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, цитиран от БГНЕС.

Премиерът коментира изказване на Радан Кънев за това, че България има нужда от президент, който да гарантира, че страната е силен член на НАТО и ЕС.

"Не лоялен или тих, а силен, защото България например има своите интереси от Брекзит и те хич не съвпадат с тези на Юнкер", изтъкна Кънев по-рано днес.

„Ако беше нещо несериозно или малко, или незначимо, бих го минал както обикновено, бих го неглижирал. Но някой да се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС е нагла лъжа, клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания. Да се твърди, че военният министър и външният министър са гарантите на НАТО и ЕС, а ние другите едва ли не сме пречка за това, е не само лъжа, не отговаря на истината", коментира още Борисов.

"Абсолютно всички теми, касаещи НАТО и ЕС, единственият гарант с реална власт е това правителство. И пази Боже да стане друг гарант. Това някой да си присвоява това право или тези заслуги... Докато ние обявявахме военното крило на Хизбула за терористична организация – първи и единствени в света и от президента Обама до Лондон, Берлин и къде ли не – Брюксел, винаги са ни давали образец за най-лоялните, най-добрите партньори на НАТО и ЕС тук на Балканите", поясни той.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички