Митева: Този път ИТН ще опита да направи кабинет

Поведението на Трифонов е достойно, каза кандидатът за депутат

Митева: Този път ИТН ще опита да направи кабинет | StandartNews.com

Ако резултатите от изборите се повторят с тези от 4 април, този път от „Има такъв народ” ще се опитат да сформират правителство. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Ива Митева. Тя е водач на 2 листи за предстоящия вот – от Разград и 24 МИР в София.

Тя коментира и отказа на лидера на партията Слави Трифонов да се кандидатира за депутат.

„Това е достойното поведение. Нагледали сме се на водачи на листи, които след това се отказват. И в парламента влизат едни други лица. Щом е решил, че мястото му не е в парламента… Опитваме се там да влязат истинските експерти. Време е в парламента да влязат истинските експерти”, заяви Митева.

Многократно се каза, че санкциите "Магнитски" са политически акт. Те не задължават страната ни да предприеме някакви действия. Ясно е, че има задълбочена проверка и нещата са сериозни, каза още Митева.

."По отношение на България смятам, че при такива санкции, не сме предприели действия. Многократни са докладите на ЕК по отношение на върховенството на закона", добави тя.Според нея имаме прекалено много норми и механизми и трябва да ги използваме.

"Спомнете си, че имаме 5 поправки на Конституцията и в момента сме изправени пред ново желание за промяната й", каза Митева. На въпрос дали Гешев трябва да си остане на поста тя отвърна, че не иска да му дава оценка:"Трябва да се мисли къде е мястото на Прокуратурата. Не искам в лично качество да коментирам дали някой трябва да си подава оставката", добави тя и призна, че не иска да влиза в този начин на говорене.

."Не знам коя е институцията, която визира Трифонов в поста си и от която ще носи отговорност. Ако се кандидатира за президент, ще го подкрепя", отсече Митева. 

"Надявам се ЦИК да успее да осигури машини поне за България, а в някои по-големи секции по две. Има вероятност просто да няма машинен вот в чужбина", призна тя. 

По думите й ще се направи всичко възможно да се осигурят максимално много машини. "Изборният процес няма да бъде застрашен", категорична е тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай