Министър Клисарова готова на диалог с окупаторите

Министър Клисарова готова на диалог с окупаторите | StandartNews.com

София. „Поканих студентите-окупатори на среща следващия вторник, все още от тях никой не ми се е обадил, напротив, имаше изявление, че не искат да говорят с мен за образование, а аз мисля, че за тях образованието трябва да е приоритет". Това каза министърът на образованието Анелия Клисарова пред журналисти в парламента.

Клисарова обясни, че е готова на диалог с тях, стига студентите да пожелаят това. Тя каза още, че студентите имат право да изразят своята гражданска позиция, като всеки млад човек. Начините, по които я изразяват, трябва да бъдат съобразени със закона, категорична бе Клисарова.

„В 8 ВУЗ-а протестират, но те продължават учебния процес, а Ректоратът в Софийския университет все още стои заключен", добави още тя и изрази притеснение за това как студентите ще наваксат пропуснатото.

„Младите хора имат право да подкрепят всяка политическа сила или да бъдат подкрепени от всяка политическа сила, но това не бива да се случва в залите на университета, там трябва да се учи, има места, където може да се протестира, би следвало младите хора да изразяват гражданската си позиция там, където е правилно", продължи каза министърът на образованието.

Съвременните будители са всички учители, преподаватели, всички дейци на културата, всички работещи в библиотеките и всички общественици, борещи се за българската духовност и българската нация, завърши Анелия Клисарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай