Милена Дамянова и Венета Галева се срещнаха с учители в Самоков

Милена Дамянова и Венета Галева се срещнаха с учители в Самоков | StandartNews.com

Председателят на парламентарната образователна комисия Милена Дамянова и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Самоков Венета Галева проведоха среща с учители, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Народният представител от ГЕРБ и председател на парламентарната Kомисия по образование и наука Милена Дамянова и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Самоков Венета Галева проведоха среща с учители от Самоков по случай повод Международния ден на учителя. На събитието присъства и народният представител от ГЕРБ-София област Ирена Коцева, съобщиха от пресцентъра на партията в града.

„С приетия Закон за предучилищното и училищното образование доказахме, че образованието е национален приоритет", заяви Милена Дамянова. Тя изтъкна, че това е първият изцяло нов закон от 1991 година насам. Според Дамянова, от всички дискусии през годините, е станало ясно, че образованието трябва да се превърне в обща кауза на цялото общество. По думите на председателя на образователната комисия в парламента, с приемането на този закон се прави най-голямата, реална и цялостна промяна в образованието.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Самоков Венета Галева пожела на учителите да продължат да утвърждават професията си като най-важната житейска мисия. Тя представи пред присъстващите предизборнaта си програма, като акцент бе поставен върху приоритетите в сферата на образованието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай