Менда Стоянова ще изслуша автобусните превозвачи

Ще направим среща с автобусните превозвачи, за да чуем исканията им. Това каза председателят на Бюджетна комисия Менда Стоянова на брифинг в Народното събрание...

Менда Стоянова ще изслуша автобусните превозвачи | StandartNews.com

Ще направим среща с автобусните превозвачи, за да чуем исканията им. Това каза председателят на Бюджетна комисия Менда Стоянова на брифинг в Народното събрание, цитирана от Агенция Фокус.

„Искахме да ви информираме, че днес в парламента има посещение на представители на автомобилните превозвачи. В зала „Изток“ ще направим тази среща, за да чуем техните искания към законодателния орган. Целта на срещата е и продължение на срещите, които те напраха при премиера г-н Борисов, както и по-късно с министъра на транспорта и на финансите. Тъй като някои от мерките, които са обсъдени на тези срещи, касаят законодателни промени, днес имаме среща“, каза още Менда Стоянова.

Би било справедливо условията да бъдат еднакви за всички превозвачи, именно това е нашето изискване, каза от своя страна председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

„От името на Конфедерация на автобусните превозвачи бих искала да заявя, че нямаме разногласия както с членовете в Конфедерацията, така и със сдруженията, които са извън нея по отношение на това, че трябва да се справим с нерегламентирания превоз на пътници. Даваме си ясна сметка, че от мярката, която се очаква да бъде предприета, а именно задължителната регистрация по ДДС ще бъдат засегнати основно транспортните фирми, които работят с лиценз и който работят в светлата част на икономиката. Това ще бъде нашата саможертва от страна на бизнеса в борбата с нерегламентираните превози. Това само по себе си означава да изсветлим тази част от сектора, която по някакъв начин извършва нелоялна конкуренция. Давайки си ясна сметка за последиците от тази регистрация, ние сме абсолютно наясно, че тя е задължително ново изискване, което трябва да бъде въведено, за да може бизнесът да работи при равни условия, за да няма противорочивост в ценовото образуване“, обясни Милтенова.

Тя посочи, че този вид дейност се субсидира от държавата и се компенсира и на всяка сума от компенсацията се дължи ДДС.

Във връзка със срещата с Комисията по бюджет и финанси и тази по транспорт в Народното събрание, Милтенова изрази надежда да има положителни резултати в битката с нерегламентирания транспорт. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай