Мелник избра кмет, Сандански смята

Мелник избра кмет, Сандански смята | StandartNews.com

Наско Петев от Земеделски народен съюз „Александър Стамболийски" е новият кмет на Мелник. Той отвя конкурента си Христо Ташев, който бе досегашен градоначалникк. Наско Петев бе кметски наместник на с. Кърланово, уточнява "Струма".

В община Сандански до 19.00 ч., когато приключи изборният ден, са гласували 22 706 избиратели, което прави 63.10 процента. В 6 секции изборният ден бе удължен. На всички чакащи пред секциите са иззети личните документи и по списък те чакат да гласуват. Сравнено с предходните местни избори през 2011 година, е регистрирано увеличение на гласоподавателите с около 650 гласа. Тогава правото си на глас са упражнили 22 126 гласоподаватели, като 383 са били нередовните бюлетини. За референдум са гласували 17 801 гласоподаватели, което прави 47.81 процента. Кой ще влезе в новия Общински съвет ще стане известно в ранните часове утре.

Сигнали за купуване на гласове е имало в секции № 31 в най-големия квартал „Изгрев", където живеят повече представители от ромската общност. Обяснения в полицията е давал досегашният общински съветник Тони Ангелов, лидер на „Евророма", който е водач и на листата. След приключване на изборния ден в офиса на ПП ГЕРБ с кандидат за кмет депутата Кирил Котев бе спокойно. Десетина членове и симпатизанти бяха пред офиса в очакване на първите прогнозни резултати. В предизборния щаб на настоящия кмет Андон Тотев стотина души по мобилните телефони събираха резултатите от 78-те секции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай