Неделя,

Марков скочи за субсидията на ГЕРБ

От: Администратор -
2726
Марков скочи за субсидията на ГЕРБ
A
A
A

София. Бившият ГЕРБер и настоящ независим депутат Георги Марков изпрати в четвъртък писмо до министъра на финансите Петър Чобанов, в което настоява държавната му субсидия за народен представител да се дарява на Държавната търговска гимназия в Свищов и Българското дружество в Букурещ, вместо да влиза в касата на ГЕРБ. 

 

"Обръщам се към Вас в качеството Ви на първостепенен разпоредител с републиканския бюджет на Република България", пише до Чобанов независимият депутат. "Тежката икономическа ситуация, в която се намира нашата родина, както и личното ми разбиране за правене на политика, не приема субсидията, определена за мен, да се изразходва за бронирани коли и къщи в елитни квартали", отбелязва в писмото си Марков.

 

Пред "Стандарт" той коментира, че не желае от парламентарната група на ГЕРБ да харчат субсидията му "за бронирани "Ауди"-та и бардаци в "Бояна"".

 

Марков припомни, че в началото на 42-рото Народно събрание с промени в закона е решено да се промени правилото субсидията да следва депутата и така парите от държавния бюджет за народните представители остават за партията, от чиято листа избраниците са влезли в Парламента, дори те да напуснат парламентарната група.

 

"На личната ми молба до ръководството на ГЕРБ моята субсидия да се дари на Търговската гимназия в Свищов и за подпомагане на българите в Букурещ, бе отговорено с мълчалив отказ", каза още Марков. По думите му това е и причината да напише писмо до министъра на финансите Петър Чобанов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички