Марков скочи за субсидията на ГЕРБ

С парите ми се плащат лимузини, пише депутатът до министър Чобанов

Марков скочи за субсидията на ГЕРБ | StandartNews.com

София. Бившият ГЕРБер и настоящ независим депутат Георги Марков изпрати в четвъртък писмо до министъра на финансите Петър Чобанов, в което настоява държавната му субсидия за народен представител да се дарява на Държавната търговска гимназия в Свищов и Българското дружество в Букурещ, вместо да влиза в касата на ГЕРБ. 

 

"Обръщам се към Вас в качеството Ви на първостепенен разпоредител с републиканския бюджет на Република България", пише до Чобанов независимият депутат. "Тежката икономическа ситуация, в която се намира нашата родина, както и личното ми разбиране за правене на политика, не приема субсидията, определена за мен, да се изразходва за бронирани коли и къщи в елитни квартали", отбелязва в писмото си Марков.

 

Пред "Стандарт" той коментира, че не желае от парламентарната група на ГЕРБ да харчат субсидията му "за бронирани "Ауди"-та и бардаци в "Бояна"".

 

Марков припомни, че в началото на 42-рото Народно събрание с промени в закона е решено да се промени правилото субсидията да следва депутата и така парите от държавния бюджет за народните представители остават за партията, от чиято листа избраниците са влезли в Парламента, дори те да напуснат парламентарната група.

 

"На личната ми молба до ръководството на ГЕРБ моята субсидия да се дари на Търговската гимназия в Свищов и за подпомагане на българите в Букурещ, бе отговорено с мълчалив отказ", каза още Марков. По думите му това е и причината да напише писмо до министъра на финансите Петър Чобанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай