Мария Габриел отсече! Ключово изказване за "Хамас"

Думите на вицепремиера от Лос Анджелис

Мария Габриел отсече! Ключово изказване за "Хамас" | StandartNews.com

Много стратегическо за страната ни изказване от Мария Габриел в САЩ!

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещна с представители на Американския еврейски комитет и водещи еврейски организации в Лос Анджелис. Срещата се проведе в контекста на 120-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и САЩ и на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.

Една от основните теми в разговора бе терористичното нападение на Хамас срещу Израел.

"България осъжда по най-категоричен начин терористичните атаки на "Хамас" в Израел. Солидарни сме с израелския народ в този момент. Взетите за заложници цивилни граждани трябва да бъдат незабавно и безусловно освободени. Подкрепяме всички, които в действията си се водят от волята да се сложи край на насилието. В основата на подхода ни е опазването на демократични ценности и фундаментални принципи, сред които борбата с антисемитизма", наблегна вицепремиерът.

Мария Габриел представи усилията на България за борбата с антисемитизма, както и предприетите действия по изпълнението на националните ни ангажименти като пълноправен член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста.

Вицепремиерът открои и приемането на първия в България Национален план за борба с антисемитизма. Националният план е разработен в съответствие със Стратегията на Европейската комисия за борба с антисемитизма и насърчаване на еврейския начин на живот (2021-2030 г.). Предвидено е всяка година да бъде представян и отчет за изпълнението на дейностите, заложени в него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
plam
преди 5 месеца

Направо е избила рибата с "гръмкия" коментар.

Откажи