Любен Дилов-син с първи коментар за идеята премиер на ротация

Капитал“ твърде често публикува новините, които би искал да чуе, а не които в действителност са, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС

Любен Дилов-син с първи коментар за идеята премиер на ротация | StandartNews.com

Любен Дилов-син първи коментира появилата се информация, че ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България” преговарят за кабинет с втория мандат и премиер на ротация.

Тайни преговори! Правят кабинет на ГЕРБ и Промяната

„Капитал“ твърде често публикува новините, които би искал да чуе, а не които в действителност са, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син в интервю за бТВ.

По повод ротационния премиер, той заяви, че това му изглежда много сложно. „За последните години се нагледахме на такива чудатости в политическия живот, че той прилича на дете на русалка и кентавър, самото то болно от шизофрения“.

„Може би има нещо конструктивно в цялата история. От началото на представянето на Габриел се говори за конституционно мнозинство и кабинет. В момента в парламента има съгласие по законодателната програма.

Трябва усилие. Как точно ще стане – не мога да гадая. Без ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС нищо не може да се случи. Както и докато не бъде договорено всичко, нищо не може да се каже“, подчерта той.

„На ПП им е по-трудно, отколкото на ГЕРБ, всяка колаборация с ГЕРБ обезпредметява съществуването им“, добави депутатът.

„Не зная имената в кабинета. Повечето колеги помолиха да не ги знаем предварително. В момента всякакво лобиране играе много лоша шега на целия процес. Смятаме, че Мария Габриел може да си състави достатъчно добро представителство, което да изпълнява намеренията ни“, посочи той.

„Ние не ходим да купуваме депутати, чужд прийом е това. Не съм чувал някой да е насърчаван в тази посока“, каза още Дилов-син.

На въпрос каква е вероятността да мине кабинетът „Габровски“, Дилов-син заяви: „Ще ви отговоря като блондинка – 50%“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай