Лорер каза какво се случва с новия кабинет и кой е отговорен

Даниел Лорер се надява президентът Румен Радев да намали емоциите в тона си

Лорер каза какво се случва с новия кабинет и кой е отговорен | StandartNews.com

Новото правителство ще бъде мъдро в решенията си и ще се назначават нови хора там, където има истинска необходимост. Може да се открие истинска необходимост от нови хора на много места след управлението на служебния премиер Гълъб Донев. Tова заяви в интервю за бТВ депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Даниел Лорер.

По думите му за президента Румен Радев властта е привлекателна и той с мъка се разделил с нея. Лорер е радостен, че ротационният премиер Николай Денков разпоредил одит на предишната служебна власт с аргумент да се задълбочи дълбочината на чистката, която служебният кабинет провел в администрацията. Няма нищо чудно нов кабинет, който влиза на власт, да бъде сигурен, че приходите на държавата ще бъдат събрани по най-добрия начин, обясни Даниел Лорер.

За ПП-ДБ Румен Спецов е доказан човек и специалист в кабинета на Кирил Петков и четворната коалиция.

Лорер не знае как напредва кабинетът по темата за назначаването на зам.-министрите, но увери, че ПП-ДБ няма договорка с формацията на Бойко Борисов за тяхното назначаване. Това, което безпокои депутатът от ПП-ДБ е, че ГЕРБ дават заявка, че не носят отговорност за ротационния кабинет.

Лорер се надява президентът Румен Радев да намали емоциите в тона си, за да може редовното правителство да работи спокойно.

За непрекъснатите пререкания между ПП-ДБ и "Възраждане" за избора на Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси, Лорер коментира, че Пеевски е спорна фигура и за групата ПП-ДБ било недопустимо да го подкрепят за член на ресорната парламентарна комисия. Изисква се огромна политическа смелост да направиш правителство с подкрепата на ГЕРБ и конституционна реформа, подкрепена от ДПС, посочи той.

Лорер уточни, че ПП-ДБ не са търсили БСП за конституционно мнозинство с аргумент, че социалистите единият ден казвали едно, а друг ден - друго. За момента това, което е ключово е, че "Възраждане" се оказа пълен фейк - напълно фалшива, разкритикува Лорер позицията на формацията на Костадин Костадинов.

"За ДПС е важно Пеевски да бъде реабилитиран и да бъде част от процеса за промени в Конституцията. Това, което е важно законът да работи за всички и е ясно какви жертви трябва да дадем всички", каза Даниел Лорер. Народното събрание не е мястото, което да реабилитира някого, било то и депутатът от ДПС Делян Пеевски. И ПП-ДБ и ДПС вече са във връзка не само по темата правосъдна реформа, а по всички други теми - енергетика, икономика и др. Христо Иванов няма ексклузивност между взаимоотношенията и връзките на парламентарните групи в Народното събрание, уточни Лорер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай