Курумбашев спокоен за политическото си бъдеще

Курумбашев спокоен за политическото си бъдеще | StandartNews.com

Стара Загора. Оставката ми като народен представител е лично мое решение, така ще участвам по-активно в предизборната кампания за евроизборите, а и с влизането в парламента на следващия в листата нашата парламентарна група ще работи пълноценно. Това заяви кандидатът за евродепутат Петър Курумбашев при срещите си със свои избиратели в Стара Загора, Раднево и Чирпан в сряда.

Той е четвърти в листата на Коалиция за България за евроизборите, но не се притеснява за своето политическо бъдеще, ситурен е че ще влезе в Европарламента. Според Курумбашев много вероятно е само три български партии да имат представители в него – БСП, ГЕРБ и ДПС. Последните парламентарни избори показали, че дори 4-процентната бариера е висока за мнозинството български партии, а 6-те процента щели да бъдат още по-непосилни.

Курумбашев посочи още, че няма проблеми да обяснява на своите избиратели ясно отношението към АБВ. Всеки който гласува за листата на Калфин и сие според него, всъщност обслужва ГЕРБ, защото отцепва гласове от БСП и е възможно да донесе победата на основния опонент. „Аз не вярвам, че АБВ ще вкара депутат в парламента, по-възможно е да получат толкова гласове, които няма да достигнат за победата на БСП", прогнозира кандидатът за евродепутат.

Според Курумбашев избирателната активност на евроизбори по правило е ниска и едва ли вотът на 25 май ще направи изключение. Той обаче призова хората да гласуват масово, защото тези избори са важни за България и за ЕС. „И ние, и европейците трябва да направим своя избор между политиката на съкращения на разходите на десницата и по-справедливото разпределение на доходите, което предлага левицата", подчерта Курумбашев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай