Кунева: Няма да се коалираме с ГЕРБ

Кунева: Няма да се коалираме с ГЕРБ | StandartNews.com

София. "Реформаторският блок не предвижда коалиране с ГЕРБ", заяви лидерът на движение „България на гражданите" Меглена Кунева пред бТВ.

„Единствената предизборна коалиция, чието изграждане е започнало е Реформаторския блок. Оттам нататък не се говори за предизборна коалиция", обясни тя, подчертавайки, че за блока е важно да се докаже в избори.

Кунева посочи още, че още няма решение за евроизборите и листата, с която ще се представи Реформаторския блок.

Лидерът на движение „България на гражданите" обясни нападките срещу себе си от други лидери на партии с това, че е неподвластна на политическата система, обвързана със задкулисието. В студиото на „Тази събота" тя заяви, че има ясна политическа ангажираност и всички знаят кога е започнала и кой й е помагал. По думите й фактът, че е свързана с влизането на България в ЕС се харесва на малко от силните на деня.

По повод различната си партийна принадлежност през годините на политическата й кариера, Кунева посочи, че това не може да обърка избирателя. „Дори СДС в началото на 90-те е имало либерално крило. Това, че изборът на НДСВ е свързан с либералното не отдалечава от този тип ценности. Иначе НДСВ 2001 г. кандидатства за ЕНП, но другите десни партии се възпротивиха", обясни тя. Нападките срещу мен са за анализаторите, продължи Кунева, посочвайки, че не са правени задкулисни сделки. „След явяването ми на мажоритарни избори започна уплахата, че няма да мога да бъда контролирана. И тогава бях обвинявана, че съм анти-системен играч. Държа на системата. Никога няма да съм на страната на подслушващите или на тези които отклоняват евросредства", категорична беше тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай