Костов: Цветанов и Борисов са невъзможни партньори

Костов: Цветанов и Борисов са невъзможни партньори | StandartNews.com

Кърджали. Цветанов и Борисов са невъзможни партньори, всеки, който тръгне с тях ще бъде потопен. Това каза в Кърджали лидерът на ДСБ Иван Костов, който се срещна с членове и симпатизанти на партията. Той бе на предизборна обиколка в региона заедно с останалите кандидат-депутати от листата на Коалиция ДСБ БДФ в 9 МИР. Освен в областния град бяха проведени срещи в Ардино и Черноочене.

„Това, което са извършили Борисов и Цветанов, ако оставим политическата интрига, а само коментираме скандалите с подслушванията от правна гледна точка, те са създали престъпна организация в МВР”, заяви още Иван Костов.
 
„Двамата ги очакват трудни времена.Вярвам, че новото Народно събрание ще направи извънредна парламентарна комисия, за да разгледа този случай като пример за злоупотреба с власт.Това ще се случи веднага след 12 май и най – вероятно ще последва снемане имунитета на Бойко Борисов и Цветан Цветанов и завеждане на дела срещу тях”, каза още Костов.
 
„България трябва да излезе от политическата криза, но преди това  трябва да ликвидира кризата на държавността, защото в момента има тежка криза с институциите. Наблюдаваме как МВР се занимава с полицейски терор, а  прокуратурата прикрива престъпници, това трябва да се затвори веднага”, коментира  още Костов. 

Той прогнозира, че България не може да излезе с един скок от 4- годишен мандат от политическата криза, поради тежки дефекти на Конституцията. Костов смята, че тя трябва да бъде сериозно ремонтирана, защото периодично генерира кризи в България. По думите му у нас трябва да има управление, което да изведе страната от кризата както това в Италия при Марио Монти.
 
„Никой в момента не държи  рецепта за политическа стабилизация на страната и ако някой го казва, не му вярвайте, защото ще е голяма злоупотреба”, посъветва лидерът на ДСБ. 
     
„Приех да се кандидатирам за народен представител, защото искам да видя модерна България”, заяви Мухарем Мехмедов, водач на листата  на ДСБ БДФ в 9 МИР Кърджали. Мехмедов е издигнат от изселническите  организации в Истанбул и Бурса. По неговите думи ДСБ може да  разчита на 10 хиляди гласа от Турция. На срещата стана ясно, че председатели на 32 от СИК в южната съседка са от ДСБ, а в останалите партията ще има  свои застъпници и наблюдатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай