Корнелия Нинова поиска имунитета на Яне

Корнелия Нинова поиска имунитета на Яне | StandartNews.com

София. Депутатът от левицата Корнелия Нинова поиска да бъде свален имунитетът на лидера на РЗС и председател на антикорупционната парламентарнакомисия Яне Янев. В сигнал до главния прокурор Нинова иска Яне да бъде разследван по чл. 286 от НК за набеждаване.

"Янев извърши престъпление за набеждаване като ме обвини в корупционни сделки, свързани с енергетиката, изграждането на АЕЦ Белене и по договори за доставка на газ от Русия, заяви Нинова. По думите й Яне е говорил за "записани със СРС разговори между нея и бившия енергиен министър Румен Овчаров, Кириенко, Шматко и Красимир Георгиев".  Яне знае много добре, че това не е вярно, изригна Нинова. Тя заяви официално, че не е участвала в никакви преговори по сектор енергетика, тъй като когато е била зам.-министър на Овчаров, не е отговаряла за този ресор.

БСП не се страхува от референдума и няма да позволи подобно говорене по темата за АЕЦ Белене, каза още Нинова. Вече 3 години разни измекяри на властта хвърлят петна по БСП, обяви тя.

Към сигнала до главния прокурор Нинова е приложила копие от протокола на зазаседанието на новосформираната антикорупционна комисия на Яне, фотокопие от ежедневник, както и стенограма от предаването "Неделя 150" от тази неделя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай