Петък,

Кисьов се отказал от евролистата по лични причини

От: Редактори -
A
A
A

„Господин Кисьов не беше кандидат по лични причини и така коментарът, че се е оттеглил не е истина. Що се отнася до г-н Йорданов, ние имаме начин за номинации и той получи значителен брой. Ние търсихме знакова фигура за СДС. По нашия устав, ни номинираме само членове на партията. СДС от самото начало се бори за свобода на словото. Ние още от самото начало настоявахме, ние сме свободни граждани. Александър Йорданов е критикувал и други министър-председатели“, каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3 лидерът на СДС Румен Христов.

Ние сме най-старата партия член на ЕНП и гарантираме, че нашите депутати също ще бъдат. Ние говорим за европейски избори. На срещите, които имахме с ГЕРБ, констатирахме, че във външната политика нямаме разминавания. Аз не искам да отменям правото на Александър Йорданов да има свое мнение за управлението на страната. След като партията има едно виждане за определена политика, той ще я защитава, защото това е партийно мнение , каза още той.

Оценка на лидери на други партии не искам да давам. Що се отнася до скандала с апартаментите, аз смятам, че политиците трябва да внимаваме много с решенията си, но това не са големите скандали на България. Утре ще разбера кой е водачът на листата на ГЕРБ. Дали ще продължи сътрудничество с ГЕРБ зависи от успеха на европейските избори, заяви лидерът на СДС.

За нас важно е да се направи интерконекторна връзка с Гърция, защото това е важно за България. Ние трябва да се опитаме да транзитираме газ, защото имаме нужда от тези такси. Много добре трябва да преценим дали има полза от изграждане на трасе, или можем по друг начин да си доставяме газ, каза Румен Христов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички