Христо Иванов в атака. Стовари вината върху Слави

Ето обяснението му за скандалния запис

Христо Иванов в атака. Стовари вината върху Слави | StandartNews.com

Шефът на Демократична България Христо Иванов стовари вината за провалените преговори за правителство върху Слави Трифонов. Лидерът на ИТН обяви вчера след изтичането на скандалния запис от сбирката на ДБ, че повече няма да разговаря за кабинет и отиваме на избори. Във видеото Христо Иванов разкрива, че ПП наричат ИТН мафия.

„Очевидно сме в ситуация, в която Слави Трифонов си мисли, че могат да използват този запис, за да избягат от отговорност от преговорите за съставяне на правителство. Ще бъде грешна преценка, ако заложи на това“, каза Христо Иванов пред бТВ.

Отношенията между ПП и ИТН са изключително сложни. Самите ПП поставяха въпроса дали изобщо може да се разговаря с ИТН като партия или само с отделните им депутати, влезе в чуждите междупартийни отношения лидерът на ДБ.

Ако с този запис приключи всичко, пред лицето на страната, ние декларираме, че сме абсолютно несъстоятелни като политици. Става дума за една банална среща, каквито ние правим по три пъти на седмица. Приемам като случайност, че администрацията е забравила да изключи камерите, продължи Иванов в още едно тв интервю тази сутрин – за БНТ..

Факт е, че ГЕРБ експлоатират това. Ние публикувахме целия запис с видеото, защото искаме всеки, който се интересува от тази тема да го изгледа и да види, че става дума за това, че аз докладвам на моята политическа група и търся тяхното мнение, каза още Иванов.

ГЕРБ и ДПС се мятат, правят панаири. Искат избори, защото смятат, че колкото е по-зле, толкова по-добре за тях. Че дестабилизацията в страната в крайна сметка ще ги изпере, обяви Иванов.

По думите му преговорите са изключително сложни, защото са между пет субекта. Ако не ни чакаше енергийна и икономическа криза, война, щяхме да кажем "в тази ситуация е невъзможно, хайде да ходим на избори”, коментира още Иванов.

"Но когато човек погледне отвъд собствения си нос, вижда, ме ни предстои една от най-трудните зими. Затова нашата позиция беше да трудно е, но сме длъжни да опитаме", заяви депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай