Каримански за бюджета: Дадохме знак на хората да са спокойни

Депутатът от ИТН се надява в бъдеще да имаме по-стабилно управление

Каримански за бюджета: Дадохме знак на хората да са спокойни | StandartNews.com

„Мисля, че актуализацията на бюджета е един добър знак за това, че хората могат да бъдат по-спокойни до края на годината. Дай, Боже, след изборите да имаме едно по-стабилно управление”. Това заяви председателят на Бюджетната комисия в НС, депутатът от „Има такъв народ” Любомир Каримански. В интервю за Нова тв той обясни предвидените с приетата снощи актуализация на бюджета мерки за бизнеса.

Една от тях е мярката 80/20 за самоосигуряващите се лица. Заделени са пари за авиопревозвачите и за транспортните фирми. Тези пари отиват за справяне с удара от COVID-19, уточни депутатът от ИТН.

„След по-малко от месец ще имаме входиран нов проект за държавния бюджет за 2021 г. Надявам се следващия парламент с целомъдрие да разгледа бюджета”, поясни Каримански.

„За нас е важно да няма мизерстващи пенсионери. Всеки един, който има трудов стаж, трябва да получи заслужените пари. Има индивидуални коефициенти, които са заложени във формулата за пенсията. Първите три месеца през 2022 г. пенсионерите ще получат почти същите пенсии, които ще започнат да се изплащат от 1 октомври”, каза още Каримански.

И допълни, че от ИТН са били против добавката от 120 лв. към пенсиите, защото смятат, че е по-добре пенсионерите да получат повече във времето, отколкото увеличение само за 3 месеца.

На въпрос защо отсега са свършили парите за зимно почистване при положение, че зимата не е дошла, Каримански заяви следното: „Става въпрос за безотговорно поведение от страна на ГЕРБ. В София много често се мият улиците, когато вали дъжд. Това показва как може да се изразходят едни пари”.

В момента у нас не е направено достатъчно, за да бъде оптимизиран разходът в публичния сектор, смята депутатът от „Има такъв народ”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай