Каримански удари аларма. Ще събере ли коалицията?

Заради нарушена комуникация вътре в коалицията, реформите не се случват, каза депутатът от ИТН

Каримански удари аларма. Ще събере ли коалицията? | StandartNews.com

Аларма за отношенията в управляващата коалиция удари за пореден път председателят на Бюджетната комисия в НС Любомир Каримански.

Заради нарушена комуникация вътре в коалицията, реформите не се случват. Има решения, които са взети под натиск и щом има такава аларма, трябва да се съберем коалиционно и да вземем решение, коментира депутатът от „Има такъв народ“ пред БНТ.

Според него, ако коалицията я събира нещо, то това е приемането на еврото и минимизиране на корупцията. Каримански подчерта, че прави само бележки, а не критикува управляващите.

Той обясни, че ИТН са твърдо „за“ въвеждането на еврото. Необходимо е обаче да се изпълнят определени критерии, да има широко мащабна информационна кампания, ясно и точно да бъдат дефинирани ползите, разходите, предизвикателствата и рисковете, поясни Каримански.

„Ние оперативно технически сме готови за въвеждането на еврото“, подчерта Каримански и добави, че сме готови отзад напред за приемането на еврото.

В един такъв план има много ясно посочени ползите за приемането на еврото, разходите, рисковете, така че обществото да е спокойно. Ние не искаме нищо друго, изтъкна депутатът от ИТН. Според него първо трябва да се промени Законът за референдума в България и след това да се мисли за такива дейности.

„Ако направим такава кампания за еврото като за зеления сертификат и защо трябва да се ваксинираме, няма да сработи“, категоричен бе Каримански. Къде отиват реформите, които трябва да залегнат като анализ, недоумява той, който не вижда да се работи и по новия Закон за КПКОНПИ. По думите му, когато трябва да се разпишат подробни програми, тук вече коалицията има проблем.

Коалицията не се е събирала да обсъжда поисканата оставка на вицепремиера Калина Константинова. Адекватността на нивото вицепремиер трябва да е такава, че може да отговаря на реалната геополитическа и вътрешнополитическа посока, в която искаме да развиваме държавата, но и това не се получава, коментира Каримански.

Каримански оцени като положителна новина отлагането на ембаргото върху руския петрол от страна на правителството, което успяло да се справи с една от кризите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай