Каракачанов: Опозицията да не се надява, че ще се самовзривим

Коалицията скърца, но е стабилна, каза вицепремиерът

Каракачанов: Опозицията да не се надява, че ще се самовзривим | StandartNews.com

Скърцане в коалицията от време на време има, проблеми за решаване има и определени неща трябва да бъдат пренаредени. След 3 години на управление нещата са учудващо стабилни. Това обяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БНТ.

Той посочи, че между Обединените патриоти и ГЕРБ има определени различия. Обикновено в България като се правят коалиции, те започват да скърцат от първия ден, каза Каракачанов.

"Към настоящия момент има нормален диалог и да не даваме надежди от страна на опозицията, че управляващата коалиция ще се самовзриви отвътре", увери вицепремиерът.

Няма неразбирателства в малката коалиция, добави той.

 Най-големите спорове в коалиция са темата с интеграцията на циганското население. Проектите за корабите и бронираните машини се движат, но заради коронавируса контактите били преустановени поради невъзможността да се пътува, каза Каракачанов.

Нищо не е спирано, просто е забавено заради ситуацията с коронавируса. Военните проекти не са спрени или забавени - движат се, увери военният министър.

Амбицията на Красимир Каракачанов занапред е да бъдат хвърляни усилия за обучения на личния състав и подготовката на военнослужещите. Другата негова амбиция е да се заложи допълнително в бюджета за 2021 г. 10% увеличение на заплатите на военнослужещите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай