Карадайъ: В ДПС разпознаваме ментето от оригинала

Карадайъ: В ДПС разпознаваме ментето от оригинала | StandartNews.com

ДПС винаги е готова за избори, и ако утре се проведат предсрочни парламентарни избори, с вота си нашите избиратели ще покажат, че много ясно различават ментетата от оригинала, както вчера на площада в Джебел показаха своята сила и отговорност. Това каза по време на възпоменателен митинг в ардинското село Бял извор председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Аплодиран от над 1000 симпатизанти и активисти на Движението Карадайъ заяви:"ДПС помни тази част от общата ни история, ние имаме общата си памет и тя трябва да се предава на младите хора, защото наше изконно право е да искаме това никога повече да не се повтаря".

И още:"Затова от 25 години Движението за права и свободи отбелязва Майските събития с възпоменателни митинги. Защото именно тази памет ни задължава да се борим и да отстояваме човешките права, свободите и демокрацията всеки ден. Вчера в Джебел доказахме, че хората не вярват на думи, хвърлени на пресконференции и фалшиви внушения".

"Ние знаем, че както за света, Европа и Балканите е важна и необходима силна и стабилна Турция, така Турция има нужда от нашата подкепа", подчерта още Карадайъ.

"Борбата на ДПС за права и свободи продължава и днес, защото нарушаването на човешките права в България продължава и днес от управляващата коалиция, в която има откровено фашистки организации (определени като такива от докладите на Съвета на Европа, които определят ВМРО и НФСБ като фашистки организации), заявиха ораторите от трибуната, цитирани от пресцентъра на ДПС.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и ръководството на ДПС беше посрещнат от над 1000 жители на селото и общината, дошли да уважат събитието. Поводът 20 май да бъде включен в календара на Майските събития, оргинизирани от ДПС е протестът на Кязим Паша срещу поредната насилствена смяна на имената на хората от Родопите през 1972-ра година. Тогава 38-годишният мъж е прострелян и влачен от войниците на репресивния комунистически режим, заради отказа си да промени името си. Синът на загиналия Кязим Паша- Ибрахим застана на трибуната, редом с ръководството на ДПС.

В митинга в Бял извор участваха освен Мустафа Карадайъ и зам.-председателите на ДПС Филиз Хюсменова и Ахмед Ахмедов, лидерът на Младежкото ДПС Илхан Кючук, зам. - председателите на ПГ на ДПС Станислав Анастасов и Йордан Цонев, депутатите от Кърджали Салиха Емин, Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед, народните представители от ПГ на ДПС Айхан Етем, Джейхан Ибрямов, областният председател на ДПС Кърджали Изет Шабан, кметът на Ардино Русми Мурад, заместник кметът на турската община Нюлюфер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай