Карадайъ: Изборът на Симеонов е провокация

С този акт границата на търпимост е прекрачена. С този акт ГЕРБ и БСП се олицетворяват с всичко онова, което символизира това недоразумение в политиката, категоричен е председателят на ДПС

Карадайъ: Изборът на Симеонов е провокация | StandartNews.com

Изборът на нов зам.-председател на парламента е обида към парламенатирзма - кошмарът на майките на деца с увреждания беше възнаграден от ГЕРБ и БСП. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

"Изборът на нов заместник-председател на НС според нас е обида към парламентаризма, поредното паденение на Народното събрание.

 "Кошмарът на майките на деца с увреждания беше възнаграден от ГЕРБ и БСП.

С този акт ГЕРБ и БСП се олицетворяват с всичко онова, което символизира това недоразумение в политиката", каза още Карадайъ. Според него това е провокация към цялото общество.

С акта на избор на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента границата на търпимост е прекрачена, каза още той.

Според него, за ГЕРБ и БСП хората са човекоподобни.

"За тях човеконенавистта е разбирането за демокрация, или криворазбраната демокрация.

Актът означава - пълно отрицание на демократичните достижения, означава да властва национализма, омразата, разделението, противопоставянето и агресията. Означава нагла провокация към парламентаризма и евроатлантическите ценности. Означава провокация към цялото общество.

За ГЕРБ задържането на власт е над стабилността и сигурността на държавата", подчерта още Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай