Карадайъ: ДПС внася промени в закона за НСО

Ние коли и техника сами си предоставяме на НСО от ДПС, категоричен бе лидерът на партията

Карадайъ: ДПС внася промени в закона за НСО | StandartNews.com

Движението за права и свободи ще поиска промени в работата на НСО и ще внесе законопроект за това, обяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ в интервю за Дарик.

Повод за думите му беше интервю по-рано в същото предаване на президента Румен Радев. В него държавният глава обяви, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от движението Делян Пеевски не бива да ползват държавна охрана, но не защото няма заплаха за сигурността им, а защото могат да си позволят сами да си я плащат.

"Ние коли и техника сами си предоставяме на НСО от ДПС - и за господин Доган, и за господин Пеевски. Можете да проверите - колите са наши. Единственото, което се осигурява са заплатите, защото ние като партия няма как да плащаме заплати на НСО”, посочи в отговор Карадайъ, като подчерта, че от движението ще внесат промени в закона, с които ще бъде предложено трите институции – премиер, президент и председател на Народното събрание да бъдат охранявани, "но не и техните секретарки, съпруги и съпрузи, портиерки, защото виждаме екскурзии и бутици с НСО да се организират".

Другата промяна ще бъде свързана с осигуряването на закрила на застрашени лица. Тези, които могат да си позволят, ще осигуряват средствата за защитата си на НСО.

"Избор" е думата на 2019 г., коментира още председателят на ДПС, като допълни, че за 2020 г. тя ще е "рестарт". На въпрос дали ще подкрепи БСП по темата с отпадъците - Карадайъ заяви, че ще види какво ще предложат от левицата. Той припомни, че от ДПС искат всички да седнат да масата и да се избистрят приоритетите. "Чисти храни, чист въздух, чиста храна и енергия и включването на свободни, чисти граждани в управлението - това са приоритетите на ДПС", заяви Карадайъ.

Той призова БСП и ГЕРБ всички заедно да седнат на масата и, "ако на тях им допадат нашите приоритети - да ги направим национални приоритети".

"През 2019 г. имаше два пъти избори - веднъж за ЕП и веднъж за местна власт. В тази връзка можем да кажем няколко неща. Първо за ДПС - на евроизборите ДПС е единствената партия ,която увеличи абсолютния си дял гласове. По същия начин на местните избори - задържахме абсолютния си дял гласове", каза Карадайъ.

Той подчерта, че предсрочните избори не са цел или самоцел на ДПС. Те са инструмент за постигане на цели, отбеляза председателят на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай