Кънев: Взехме половината от районите в София

Кънев: Взехме половината от районите в София | StandartNews.com

Взехме половината от районите в София. Това съобщи Радан Кънев от Реформаторски блок пред журналисти по повод резултатите от балотажа. 

Ние имаме около 10% съветниците в страната, всеки от които благодарение на преференциите е мажоритарно избран политик, обясни той.

"Средец е син. Тъмно син! Благодаря приятели". Това написа във Фейсбук Мария Ачкова от Реформаторския блок, която печели балотажа в столичния район "Средец". Тя задмина по вот Виргиния Стоянова от ГЕРБ.

„Преди всичко да поздравим и благодарим на колегите в Плевен за уникалния политически пробив и връщането в този основен областен център на Северна България, който ни беше отнет преди 4 години и, който в много трудни условия те си върнаха с една гръмотевична преднина", каза Кънев. За загуби в момента е рано да се говори. Имаме общини, от които първоначално резултатите не звучат добре, както и за по-тънките балотажи. Резултатите в Добрич са изключителен успех, изтъкна той.

Повече от видима е загубата в Хасково. И другото, което задължително трябва да отбележим е, че където бяхме много силни на 1 тур и на втори бяхме подкрепени от други партии, е факт измитането на постовете на БСП.

Искрено се надяваме във Враца и в Ловеч да са положителни новините. В Сливен вече знаем, коментира Кънев за резултатите.

Кабаиванов в Карлово е сигурен, Ради Минчев в Перущица, даде пример Кънев за по-малките общини.

Виждате, че освен ГЕрБ, разбира се, ние имаме едно безпрецедентно вдигане на гласове. Ще отчетем, разбира се, и местата, където не сме се справили добре. РБ в рамките на тази управляваща коалиция няма никаква алтернатива, каза от своя страна Божидар Лукарски.

При положение, че ГЕРБ рязко увеличава влиянието си като брой кметове, ние увеличаваме влиянието си като кметове и общински съветници. Друга положителна оценка за коалицията аз не мога да се сетя, освен че и двете партии печелят много на тези избори. Трябва да се отчете и вотът на АБВ. Обратно намалява влиянието на ДПС, изтъкна Кънев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай