Какво има в папката на проф. Габровски? Голяма изненада за ПП

Делян Добрев леко открехна завесата

Какво има в папката на проф. Габровски? Голяма изненада за ПП | StandartNews.com

Драгомир Заков е сред министрите в проекто-кабинета на проф. Габровски, който ще бъде представен утре на президента Радев.

Това стана ясно от интервю на Делян Добрев пред БТВ.

Добрев нито отрече, нито потвърди новината, пише "Епицентър".

Драгомир Заков беше министър на отбраната в кабинета "Петков€ Има 20-годишен опит в сферата на международната сигурност. От 2019 г. той е посланик на България в НАТО.

Не знам какво пише в папката на проф. Габровски, но съм сигурен, че ще ни изненада приятно, заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Радомир Чолаков от ГЕРБ.

По думите му ще бъдат предложени само експерти, които ще са с профила на проф. Николай Габровски.

В "Панорама": Габровски заяви, че еднолично избира министрите си, не консултира с Бойко Борисов

"Умни и успешни, хора, на които трудно можеш да кажеш този не става. Нека да оставим нашите колеги специално от БСП и "Демократична България" да преценяват в следващите часове искат ли да постъпят отговорно или ще продължават да са заложници на "Продължаваме Промяната", ДПС са казали, че ще подкрепят правителството на проф. Габровски", допълни Радомир Чолаков.

Той поясни, че едно правителство не се избира с идеята да бъде свалено след 3 или 6 месеца, не трябва да се поставя времеви хоризонт.

Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател Николай Габровски, посочен от най-голямата по численост в 48-ото Народно събрание парламентарна група на ГЕРБ-СДС, на когото съгласно конституционната процедура връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Срещата ще се състои в понеделник, 12 декември, от 10:30 часа, на "Дондуков" 2, се посочва в съобщението.

През изминалата седмица проф. Габровски се срещна с четири от останалите шест парламентарно представените политически сили. "Възраждане" и "Продължаваме Промяната" отказаха среща с него и го уведомиха с писма за отказа си.

Габровски се срещна с формациите на "Демократична България", "БСП за България", ДПС и "Български възход". По време на срещите той посочи, че ще предложи в състава на проектокабинета хора, които не са ярки партийни фигури. В петък в национален ефир той заяви, че сам е избрал хората, които да покани в състава на проектокабинета, който се очаква да бъде предложен. 

По време на срещите проф. Габровски заяви, че за държавата в момента е най-добре да има редовно правителство. Според него, ако сега се отиде на предсрочни избори, най-вероятно ще има и следващи. 

Източчник БТА

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай