Имамов: Трябва да стигнем до окончателно решение на консултациите

Имамов: Трябва да стигнем до окончателно решение на консултациите | StandartNews.com

София. "Личното ми разбиране е, че на консултациите утре трябва да се стигне до общо окончателно решение – ще работи ли парламентът, колко дни и какви закони ще обсъжда и приема. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов пред журналисти, след като парламентът не събра кворум и се провали пленарното заседание. „Неопределеността и хаосът продължават в парламента. Ако наистина е така и утре, и в следващите дни, това със сигурност ще ускори датата на изборите и всички процедури, свързани с изборите", обясни Имамов, цитиран от "Фокус".

На въпрос дали консултациите ще доведат до нормална работа на Народното събрание, Алиосман Имамов отговори: „Това ще зависи до голяма степен от разговорите по дневния ред на парламента и приоритетните закони, които трябва да бъдат приети. Аз дълбоко се надявам политическите сили да стигнат до някакво споразумение по отношение на тези приоритети, защото има закони, които не са чисто политически, а имат отношение към отношението на Европа към България, текат санкции. Някои от тези закони трябва да бъдат приети".

Ситуацията с липса на кворум и невъзможност за откриване на пленарни заседания се е случвала и в други дни на парламента. „Липсата на кворум е едно хронично явление за този парламент, за съжаление. Ако продължава така, е очевидно, че ние не можем да работим", каза още заместник-председателят на парламента.

Очевидно е, че ако не се работи няколко дни, за всички ще стане ясно, че трябва да се търсят решения и не можем да продължаваме така, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай