Готови ли са ДБ да преговарят за правителство? Говори техен депутат

ОТ ДБ още не казват как ще гласуват в залата, ако ГЕРБ предложат правителство

Готови ли са ДБ да преговарят за правителство? Говори техен депутат | StandartNews.com

В случай, че третият мандат бъде връчен на "Демократична България", ние ще се отнесем с цялата отговорност, заяви в предаването „Офанзива” по НоваНюз заместник-председателката на парламентарната група на ДБ Людмила Илиева.

„Относно възможностите за коалиция, "Продължаваме промяната" са естествен наш партньор. Бихме провели разговор с тях. Три са приоритетите ни - да изведем на преден ред националната сигурност – спешно модернизиране на армията. Вторият е – съдебна реформа, не само смяна на главния прокурор. Трето – икономически растеж”, сподели Илиева.

Запитана как ще гласуват при избора на правителство, предложено от ГЕРБ в зала, тя отговори: „Не знаем как ГЕРБ ще направи мандат”.

„Групата, предложена от ГЕРБ за разговори, е неупълномощена за политически разговори, каза тя. ГЕРБ са носители на първия мандат. Те трябва да го осъществят. Ако не го реализират, тогава има ясна процедура”, заяви Илиева.

От ДБ няма да се срещат с главния прокурор Иван Гешев. Той изпрати писма за среща с парламентарно представените партии. Причината е, че от коалицията категорично искат неговата оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай